Založ si blog

Princeznička a kaluže

Idem si tak na prvého mája so psom na prechádzku. Teda nie so psom, ale so sučkou, i keď to nemení pointu a podstatu prvomájového diania. Takou malou všetečnou jazvedčíčkou Leušou. Po poľnej ceste, kde po ranňajšom daždi sa ligotali v každej vyjazdenej jame prvomájové kaluže.
Krásny to pohľad. A zrazu z čista jasna z hlavnej cesty odbočilo na poľnú krásne Volvo s bratislavskou značkou, po pár metroch zastalo, a vystúpil z neho pán, ktorý následne vyložil malé dievčatko.
Na cestu. Poľnú. Asi ju chcel chytiť za ruku, ako býva zvykom u dobrých a starostlivých ockov, ale dievčatko priam v okamihu bolo v najbližšej kaluži. A veselo si tam dupotalo. Voda s blatom špliechala a dievčatko sa smialo. V tom došiel ocko a bolo mi jasné, že síce detskej , ale v podstate zvrhlej zábave bude koniec, možno aj s komentárom.
A potom som nechápal. Ocko zobral svoju princezničku k druhej kaluži a tam ju pustil. A ona si vychutnala, čo je to sloboda rozhodovania. Vyskákala sa, vyčľapotala a potom pozrela na ocka, ktorý ju viedol bezmála ako k oltáru k tretej kaluži. Vtedy sme sa stretli. Krásne, asi dvojročné dievčatko, v ružových čižmičkách, pršipláštiku, a aj nejakých nepremokavých nohavičkách a ružovej , trochu zafŕkanej čiapočke, s červenými líčkami a modrými očkami, si chcelo spestriť svoj krásny deň aj pohladením psíka. Proste princeznička Sárka. Stalo sa. Leuša oblízala Sárke mokré rúčky, nechala sa pohladiť, a každý sme si šli svojimi prvomájovými krokmi ďalej.
Tak som si spomenul, ako som onehdá pár krát vyfasoval bitku, keď som ako chalanisko prišiel domov mokrý a špinavý. Zase budeš chorý, kedy už dostaneš rozum! Nuž nedostal som. Akurát som ochorel a dostal antibiotiká. Lebo vtedy ešte existovala chrípka a antibiotiká boli zázračný liek.
Teraz už chrípka neexistuje, máme už len koronu. A hádam všetci sú už na antibiotiká rezistentní. A tak mi to teda vychádza, že ružový pršipláštik a nohavičky a čižmičky spolu s kalužami a prvomájovou prírodou sú síce tajným, no najlepším liekom a prostriedkom na štastie a spokojnosť, ktoré sú zase najlepšou imunitnou odpoveďou na to , čím nás tu už druhý rok strašia.
Chvalabohu, aspoň princezničky a ich dobrí ockovia to už vedia.

Virgin

04.11.2019

Keďže okrem iného aj masírujem, bol mi dopriaty aj jeden skutočne neskutočný zážitok. Prišla mi na masáž jedna krásna deva. Severanka. S rešpektom vošla do kóje a uvidel som zmätok v jej nežných očiach pri pohľade na masážne lehátko. S mojou angličtinou som jej ukázal, kde si položí hlavičku, kde nohy, vybrali sme masážny olej , upokojil som ju, že bez jej wardrobe [...]

Žienka žabka

09.09.2019

Poznáte bájku o uvarenej žabke? Teda bájku o tom, že keď vhodíme žabku do horúcej vody, tak vyskočí, ale, keď budeme studenú vodu zohrievať, tak tam zostane a uvarí sa? Reálnosť tohto príbehu bola aj experimentálne dokázaná. Pri pomalom zvyšovaní teploty , keď je rýchlosť otepľovania vody menej ako 0,02ºC za minútu, žabka nevyskočí, ale sa uvarí.Je to preto, lebo [...]

Ľudia, ktorí potrebujú riešiť druhých, nemajú odvahu, ani chuť riešiť seba

01.08.2019

Hovorí sa, treba začať od seba. A to je bohužiaľ veľmi ťažké , nepohodlné a zdĺhavé. Ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, určite žili životy iných. Existenčne potrebovali vedieť, kto s kým žije, kto s kým spáva, prečo sa rozvádza, kedy kto rodí a v ktorom je mesiaci, koľko zarába, čo si kúpil, kde bol, kde nebol a prečo, a či tam niekedy pôjde, čo urobí [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 73819x
Priemerná čítanosť článkov: 2461x

Autor blogu

Kategórie