Založ si blog

Princeznička a kaluže

Idem si tak na prvého mája so psom na prechádzku. Teda nie so psom, ale so sučkou, i keď to nemení pointu a podstatu prvomájového diania. Takou malou všetečnou jazvedčíčkou Leušou. Po poľnej ceste, kde po ranňajšom daždi sa ligotali v každej vyjazdenej jame prvomájové kaluže.
Krásny to pohľad. A zrazu z čista jasna z hlavnej cesty odbočilo na poľnú krásne Volvo s bratislavskou značkou, po pár metroch zastalo, a vystúpil z neho pán, ktorý následne vyložil malé dievčatko.
Na cestu. Poľnú. Asi ju chcel chytiť za ruku, ako býva zvykom u dobrých a starostlivých ockov, ale dievčatko priam v okamihu bolo v najbližšej kaluži. A veselo si tam dupotalo. Voda s blatom špliechala a dievčatko sa smialo. V tom došiel ocko a bolo mi jasné, že síce detskej , ale v podstate zvrhlej zábave bude koniec, možno aj s komentárom.
A potom som nechápal. Ocko zobral svoju princezničku k druhej kaluži a tam ju pustil. A ona si vychutnala, čo je to sloboda rozhodovania. Vyskákala sa, vyčľapotala a potom pozrela na ocka, ktorý ju viedol bezmála ako k oltáru k tretej kaluži. Vtedy sme sa stretli. Krásne, asi dvojročné dievčatko, v ružových čižmičkách, pršipláštiku, a aj nejakých nepremokavých nohavičkách a ružovej , trochu zafŕkanej čiapočke, s červenými líčkami a modrými očkami, si chcelo spestriť svoj krásny deň aj pohladením psíka. Proste princeznička Sárka. Stalo sa. Leuša oblízala Sárke mokré rúčky, nechala sa pohladiť, a každý sme si šli svojimi prvomájovými krokmi ďalej.
Tak som si spomenul, ako som onehdá pár krát vyfasoval bitku, keď som ako chalanisko prišiel domov mokrý a špinavý. Zase budeš chorý, kedy už dostaneš rozum! Nuž nedostal som. Akurát som ochorel a dostal antibiotiká. Lebo vtedy ešte existovala chrípka a antibiotiká boli zázračný liek.
Teraz už chrípka neexistuje, máme už len koronu. A hádam všetci sú už na antibiotiká rezistentní. A tak mi to teda vychádza, že ružový pršipláštik a nohavičky a čižmičky spolu s kalužami a prvomájovou prírodou sú síce tajným, no najlepším liekom a prostriedkom na štastie a spokojnosť, ktoré sú zase najlepšou imunitnou odpoveďou na to , čím nás tu už druhý rok strašia.
Chvalabohu, aspoň princezničky a ich dobrí ockovia to už vedia.

Virgin

04.11.2019

Keďže okrem iného aj masírujem, bol mi dopriaty aj jeden skutočne neskutočný zážitok. Prišla mi na masáž jedna krásna deva. Severanka. S rešpektom vošla do kóje a uvidel som zmätok v jej nežných očiach pri pohľade na masážne lehátko. S mojou angličtinou som jej ukázal, kde si položí hlavičku, kde nohy, vybrali sme masážny olej , upokojil som ju, že bez jej wardrobe [...]

Žienka žabka

09.09.2019

Poznáte bájku o uvarenej žabke? Teda bájku o tom, že keď vhodíme žabku do horúcej vody, tak vyskočí, ale, keď budeme studenú vodu zohrievať, tak tam zostane a uvarí sa? Reálnosť tohto príbehu bola aj experimentálne dokázaná. Pri pomalom zvyšovaní teploty , keď je rýchlosť otepľovania vody menej ako 0,02ºC za minútu, žabka nevyskočí, ale sa uvarí.Je to preto, lebo [...]

Ľudia, ktorí potrebujú riešiť druhých, nemajú odvahu, ani chuť riešiť seba

01.08.2019

Hovorí sa, treba začať od seba. A to je bohužiaľ veľmi ťažké , nepohodlné a zdĺhavé. Ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, určite žili životy iných. Existenčne potrebovali vedieť, kto s kým žije, kto s kým spáva, prečo sa rozvádza, kedy kto rodí a v ktorom je mesiaci, koľko zarába, čo si kúpil, kde bol, kde nebol a prečo, a či tam niekedy pôjde, čo urobí [...]

Annalena Baerbocková

Príliš drahí kaderníci. Za účesy nemeckých politikov platí štát tisíce eur

12.05.2024 14:00

Ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková dáva na kaderníčky a vizážistov vyše 11-tisíc, kancelár Olaf Scholz "iba" 3 000 eur mesačne - z peňazí daňových poplatníkov.

Peter Pellegrini,

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je naďalej Pellegrini, Matovič opäť na chvoste

12.05.2024 13:51, aktualizované: 14:39

Predsedov politických strán predbehlo v rebríčku známe meno.

ta3

Smer, Hlas, PS aj SaS dúfajú v čo najlepší výsledok v eurovoľbách

12.05.2024 13:38

Ondruš, E. Kaliňák, a Bittó Cigániková sa v diskusii zhodli na odmietnutí migračného paktu.

medvedie stopy, medveď

Pri pohybe v lese si všímajte medvedie stopy a jeho trus, radia ochranári

12.05.2024 12:35

Štátna ochrana prírody odporúča turistom nosiť so sebou "medvedí sprej" a naučiť sa ho správne používať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 73975x
Priemerná čítanosť článkov: 2466x

Autor blogu

Kategórie