Založ si blog

Vydrž Majka!

 

 

Človek tu chvíľku neni a stačí to na to, aby sa nestihol čudovať. Turbulencie, hnev a nenávisť vládnu Slovenskom.

Majka, deva bezmála nevinná a rozhodne nie úzkoprsá, sa nebála vstúpiť medzi vlkov a ukázať svoje ženské zbrane. Pekne, postupne, trošku za troškou. A rýchlo zúžitkovať ťažko i ľahko nadobudnuté vedomosti a pomôcť a poradiť svojou kvalifikácou v záujme vlasti každému, komu o to stál a pomoc si zaslúžil. Sťa ranná zora zažiarila na ÚV. (Myslím na Úrade vlády, i keď tí starší si tiež pamätajú aj hviezdičky na Ústrednom výbore  – čo bola trošku iná fasáda – ale tie sú už dnes skoro vyhasnuté.)

Od nej, našej hrdinky, si berte študentky  príklad, a nie sa tam tralatkať po námestach  a vymeškávať školu. Veď kedy  budete absorbovať vedomosti, aby ste ich potom takto  efektívne zúžitkovali? Také prezimené akurát prechladnete a nakoniec ešte položíte VsZP, ktorá sa konečne po dlhej dobe dostala z červených čísel. Ešte, že sa medzičasom oteplilo…

 

Áno, zápecníci a závistlivci žijú tou slovenskou radosťou a malosťou – keď zdochne koza mne, nech susedovi dve. Ale chvalabohu, to sa Majke stať nemôže. Majka sa o svoje kozičky dobre stará, sú veselé a zdravé a sú aj pod dostatočnou verejnou kontrolou, aby bolo vidno, že sa im darí. Je  to smutné, ale je to tak: Keď sa niekomu trošku zadarí, troška sa na neho usmeje šťastie, treba ho hneď v zuboch rozniesť, ponížiť či vypšikať ho odtiaľto.

 

A preto sa pýtam: „A kto tu zostane?“

Veď tu už pomaly z rôznych dôvodov žiadne devy nebudeme mať!

Zuzka Belohorcová je za veľkou mlákou, Darinka Rolincová sa stala pražskou Darou, španieli nám nechcú vrátiť Majku Kukučovú a Maďari zase Evku Varholíkovú. A naša najvyššia predstaviteľka ženskej avantgardy, svetoznáma Adriana je tiež už polovičná francúzka, o Veronike Veles – Zuzulovej už ani nič netreba dodávať. A Zuzka Marošovie je slabá náplasť na naše rozcuchané ženskonárodné povedomie. Ešte že sme sem do tejto našej krásnej domoviny pretiahli Nasťu a pani profesorku Beňuškovú z Nového Zélandu.

 

A hľa, kde je tu spravodlivosť a rovnosť príležitostí?

Tam sa preťahovať mohlo, čo, ale keď sa niekto iný snaží prispieť svojou troškou do tohto našeho slovenského mlyna, tak je z toho zrazu celonárodný problém. A tam je pes zakopaný!

Vážení, veď takýmto činom prídeme aj o tú našu snaživú trošku, čo tu máme.

Nech si len vyhlasuje človek, ktorý odmietol darovať Grékom zopár drobných z eurovalu a radšej položil v mene svojho presvedčenie ( síce dnes už vieme že pravdivého, ale čo už) vládu, že vraj žena ľahkých mravov.

Že sa nehanbí.

Ako môže takto hovoriť o tomto peknom kvietku, priam rozvíjajúcom sa púčiku, ktorý nás s ľahkosťou jej vlastnou reprezentoval aj v zahraničí, a ani tam neprešiel bez povšimnutia. Taká je holá pravda. A sme si  jej vedomí mnohí, hoc to na námestiach nedávame najavo.

 

Ale ty Majka sa nevzdávaj. Aj Carla Bruni použila tiež všetky svoje ženské zbrane a dotiahla to až do Elyzejského paláca a stala sa celebritou a Carlou Sarkozy. A v histórii nie je jediná

Ale ty Majka sa nevzdávaj, lebo už si dlho v našich očiach síce takou malou, ale predsa celebriťkou.  A čoskoro za zaradíš do síce malého, ale našeho celebriťkového nebíčka. Tak nech ťa sprevádza aspoň tá povestná troška šťastia.

Princeznička a kaluže

02.05.2021

Idem si tak na prvého mája so psom na prechádzku. Teda nie so psom, ale so sučkou, i keď to nemení pointu a podstatu prvomájového diania. Takou malou všetečnou jazvedčíčkou Leušou. Po poľnej ceste, kde po ranňajšom daždi sa ligotali v každej vyjazdenej jame prvomájové kaluže. Krásny to pohľad. A zrazu z čista jasna z hlavnej cesty odbočilo na poľnú krásne Volvo s [...]

Virgin

04.11.2019

Keďže okrem iného aj masírujem, bol mi dopriaty aj jeden skutočne neskutočný zážitok. Prišla mi na masáž jedna krásna deva. Severanka. S rešpektom vošla do kóje a uvidel som zmätok v jej nežných očiach pri pohľade na masážne lehátko. S mojou angličtinou som jej ukázal, kde si položí hlavičku, kde nohy, vybrali sme masážny olej , upokojil som ju, že bez jej wardrobe [...]

Žienka žabka

09.09.2019

Poznáte bájku o uvarenej žabke? Teda bájku o tom, že keď vhodíme žabku do horúcej vody, tak vyskočí, ale, keď budeme studenú vodu zohrievať, tak tam zostane a uvarí sa? Reálnosť tohto príbehu bola aj experimentálne dokázaná. Pri pomalom zvyšovaní teploty , keď je rýchlosť otepľovania vody menej ako 0,02ºC za minútu, žabka nevyskočí, ale sa uvarí.Je to preto, lebo [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 73827x
Priemerná čítanosť článkov: 2461x

Autor blogu

Kategórie