Založ si blog

Slovakia first!

No konečne sme sa dočkali!

Síce v tieni eurovolieb, kde sme v účasti tradične skončili na poslednom mieste, o snahe v hokeji sa nebudem radšej vyjadrovať, ale to nezatemní historické rozhodnutie bratislavského súdu.
Dosť ľudí ešte tu na Slovensku má pomýlené hodnoty, alebo nemá ešte úplne jasno vo svojom hodnotovom rebríčku.
Tak nám bratislavský súd I. rozhodnutím svojho sudcu ukázal smer, ktorým by sme sa mohli a mali pohybovať.

Šesť rokov natvrdo za vraždu, to je slušné, nie? Že sa vražda nazve zabitím, či ublížením s následkom smrti, to je jedno, efekt (aspoň pre matku a rodinu) je rovnaký.
Podstatné je jej správne právne vyhodnotenie.

Takže dva lexauriny a dvadsať pív s borovičkami = znížená príčetnosť. Teda poľahčujúca okolnosť pre človeka, ktorý bol obmedzovaný vo svojom práve obťažovať nejaké blbé okoloidúce ženy a chlapsky zobral spravodlivosť do svojich rúk a eliminoval nevhodné správanie nejakého farebného (určite kriminálnika), ktorý mu zabraňoval v jeho svätom práve ožratého hoväda. Vlastne si len vyredukoval svoje emócie, ako zistili odborníci.
Nuž a aby mal istotu naplnenia svojho práva, tak filipínca Henryho dokopal a utĺkol.
V podstate je jedno či Henry bol farebný, alebo nie, ba ktovie, či by si to náš hrdina vo svojom stave aj bol všimol.
Veď čo iné by mal robiť statočný muž odkojený na amerických televíznych sračkách a spravodlivo rozčúlený nejakým skaderuka-skadenoha, a ešte aj krpatým, s takým sa hádam nebude srať.
Tak to vyriešil.
Nadobro.
A to ani nepoužil svoj talizman. Asi si ho nechcel zasviniť.
Proste náš chlapík.

Nuž a nadobro to vyriešil aj pán sudca. Primerane okolnostiam a zohľadnením všetkých, hlavne odbornými posudkami zistených skutočností.
Spravodlivo.

Som hlboko presvedčený, a dám ruku do ohňa za to, že určite to tak vidí aj väčšina verejnosti, že rozhodne by to tak optimálne pán sudca vyriešil aj v prípade, keby niekto dokopal a utĺkol jeho syna, ktorý by sa zastával nejakých okoloidúcich (určite nejakých kurvičiek – veď na koho sa dá spravodlivo nasrať, že, ak nie na kadejaké…) ktoré sa nadôvažok odmietajú baviť s našim ožratým a sfetovaným hrdinom – teda nie s hocikým, ale rodinne založeným čestným človekom, akurát konajúcim v nevedomosti.
Určite by sa tiež pán sudca odosobnil a rovnako spravodlivo by rozhodol.

Veď predsa žijeme v právnom štáte.

Ale pretože mám rád pravidlá a ctím si priam fantasticky spravodlivé rozhodnutia slovenských súdov, privítal by som, keby pán sudca navrhol novelizáciu Trestného zákona.
Nech sa zbytočne do takýchto rozhodnutí už nemotá nejaká prokuratúra.

Ak je za zabitie pod vplyvom dvoch lexaurinov a dvadsiatch pív s borovičkami šesť rokov, tak by som videl nejaké trápne zabitie pod light vplyvom piatich – šiestich lexaurinov s dvadsiatimi pivami a slušného litríka tvrdého na podmienku.
Samozrejme so zákazom zobratia do vyšetrovacej väzby, veď väznice sú preplnené kadejakými zločincami, ktorí sa kadekomu vyhrážajú, či znova ukradnú niečo v hypermarkete a treba im zabrániť v možnosti opätovne páchať ťažké zločiny.
Veď to nemusí platiť pre všetkých, stačí pre tých správnych, rodinne založených ľudí, konajúcich v nevedomosti, ktorí tú štipku alkoholu hrdinsky zvládnu do seba dostať, alebo ktorým to ich kamaráti dosvedčia a odber krvi potvrdí.
Teda pre tých , ktorí na to majú.

Tak aspoň by sme sa zase trochu vo vývoji posunuli.
Aspoň v niečom – k našej stále nenaplnenej méte – Slovakia first!

Princeznička a kaluže

02.05.2021

Idem si tak na prvého mája so psom na prechádzku. Teda nie so psom, ale so sučkou, i keď to nemení pointu a podstatu prvomájového diania. Takou malou všetečnou jazvedčíčkou Leušou. Po poľnej ceste, kde po ranňajšom daždi sa ligotali v každej vyjazdenej jame prvomájové kaluže. Krásny to pohľad. A zrazu z čista jasna z hlavnej cesty odbočilo na poľnú krásne Volvo s [...]

Virgin

04.11.2019

Keďže okrem iného aj masírujem, bol mi dopriaty aj jeden skutočne neskutočný zážitok. Prišla mi na masáž jedna krásna deva. Severanka. S rešpektom vošla do kóje a uvidel som zmätok v jej nežných očiach pri pohľade na masážne lehátko. S mojou angličtinou som jej ukázal, kde si položí hlavičku, kde nohy, vybrali sme masážny olej , upokojil som ju, že bez jej wardrobe [...]

Žienka žabka

09.09.2019

Poznáte bájku o uvarenej žabke? Teda bájku o tom, že keď vhodíme žabku do horúcej vody, tak vyskočí, ale, keď budeme studenú vodu zohrievať, tak tam zostane a uvarí sa? Reálnosť tohto príbehu bola aj experimentálne dokázaná. Pri pomalom zvyšovaní teploty , keď je rýchlosť otepľovania vody menej ako 0,02ºC za minútu, žabka nevyskočí, ale sa uvarí.Je to preto, lebo [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10, aktualizované: 07:45

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 73861x
Priemerná čítanosť článkov: 2462x

Autor blogu

Kategórie