Založ si blog

Ružová je dobrá

Na obed dneska v piatok sme mali bravčové medailóniky na zelenom korení s dusenou ryžou a omáčkou so zeleného korenia. Taký priam pôstny obed, lebo plátok medailónika bol nežne tenučký, teda hrubý tak zo 3 mm a pekne z oboch strán opečený, čím sa dosiahla aj jeho značná pevnosť a tvrdosť, aká u bravčového mäska nebýva až taká bežná.
A potom na komentár o hrúbke mäska prítomný spolusediaci a spolujediaci čašník Robo vysvetľujúco skonštatoval, že dneska nemajú ľudia ružové mäso radi. Určite chápem, že lepšie je dobre prepečené, veď podchvíľou sa na naše pulty dostane poľská, česká, brazílska aj naša pochúťka so salmonelou či iným danajským darčekom, ktorá pochúťkou zostane len po primerane dlhej tepelnej úprave a len tak nám nenarobí v organizme šarapatu.
S týmto racionálnym konštatovaním odôvodnenia nelásky k ružovému mäsku podaným fachmanom na slovo vzatým by som si dovolil ja, gurmánsky laik, ktorý zje všetko a ešte aj poďakuje, súhlasiť len čiastočne.
Pravda je totiž trošku zložitejšia.
Svoju pravdu majú aj biftekoví gurmáni, ktorí tú ( v momente vychutnávania) štipku rizika nevymenia za lahodnú ružovú šťavičku stekajúcu po brade. A to sa bavíme len o vychutnávaní poživne, teda o ružovom mäsku na tanieri.
Ale pozor!
Nie všetko ružové mäsko je len na tanieri a určené len na konzumáciu.
Máme tu predsa priam nekonečný sortiment jemnučkej ružovej delikatesy určenej len na ochutnávanie a zmyslové potešenie, ktoré nie je až tak plnohodnotne spojené s trávením.
Áno, vidíte a cítite to správne. Sú to všetky krásne a očakávajúce frnduľky, broskynky, pinduľky … chamuľky a žabuľky, ktoré ako magnet priťahujú mužské pokolenie. Hlavne niektoré orgány mužského pokolenia, určite hlavne tie zmyslové, veď ktorý chlap sa vie dostatočne vynadívať na očakávaním sa chvejúcu frnduľku? A potom si ju len tak ledabolo, ako keby nič prebehnúť horúcim jazykom a cítiť ten zvláštne nádherný trhavý pohyb vlhkého ružového mäska, opáčiť perami a ucítiť gejzír najneočakávejších očakávaní, ktoré tu radšej dneska nedám, lebo mi feministky zrušia blog.
Takže , takto to vidím ja.
Ružová je nádherná.
Onehdá tak trošku na túto tému letel vtip, ktorý som považoval za zhmotnenie jednej životnej múdrosti:
Chlapík príde do verejného domu, vybere si dievča a ide s ním na izbu. Vybral si najčiernejšiu slečnu čo tam mali, takú čiernu až s ľahko modrým odtieňom, teda takú krásnu ako noc.
Po pol hodke príde dolu, zaplatí a zobere si ešte nejaké pitie k stolu a tam sedí celý zadumaný a občas ako by sa sám so sebou rozprával.
Keď ho uvidí bordel mamá, je zhrozená, hneď si zavolá k sebe černošku a pýta sa jej, čo sa stalo, čo bolo, či bol pán spokojný.
A tá len kývla plecami, že nevie, čo je vo veci. A povedala, že si ju pán zavolať, posadiť na postel, stiahnuť gaťky, roztiahnuť nohy a on sa posadiť oproti na stoličku a tam jej kukať a hovoriť hm, hm, hm. Nuž a potom asi dokukať a zavreť nohy a ísť preč. A ona nevedieť čo pán chcieť.
Nuž teda zvedavá, nepokojná a nespokojná bordel mamá prišla pekne ku chlapíkovi, usmiala sa, a spýtala sa ho, či bol s našou novou čiernou krásnou slečnou spokojný.
A on že hej.
A len sedí. Nuž a bodrel mamá sa len nevinne zatvárila , či bol spokojný naozaj, lebo minule keď mal tie dve blondýnky vo švédskej trojke, tak sa obe slečny celý ďalší deň regenerovali, také boli pracovne unavené, a teraz… čo sa deje?
Tak sa chlapík rozhovorí:
„Ale viete, to zase tá moja otravná žena! Rozhodla sa , že chce novú kúpeľňu. A kamarátky jej poradili , že krásna kombinácia sú čierne kachličky s ružovým špárovaním. Tak som sa teda bol pozrieť, ako to bude vyzerať.“

Takže týchto niekoľko viet by som ukončil reminiscenciou na volebný slogan jednej kedysi silnej modrej politickej strany, po ktorej zostali už len silne zazobaní členovia, ktorí si v príhodných chvíľach priam na ružiach ustlali.

Ružová je dobrá !

Princeznička a kaluže

02.05.2021

Idem si tak na prvého mája so psom na prechádzku. Teda nie so psom, ale so sučkou, i keď to nemení pointu a podstatu prvomájového diania. Takou malou všetečnou jazvedčíčkou Leušou. Po poľnej ceste, kde po ranňajšom daždi sa ligotali v každej vyjazdenej jame prvomájové kaluže. Krásny to pohľad. A zrazu z čista jasna z hlavnej cesty odbočilo na poľnú krásne Volvo s [...]

Virgin

04.11.2019

Keďže okrem iného aj masírujem, bol mi dopriaty aj jeden skutočne neskutočný zážitok. Prišla mi na masáž jedna krásna deva. Severanka. S rešpektom vošla do kóje a uvidel som zmätok v jej nežných očiach pri pohľade na masážne lehátko. S mojou angličtinou som jej ukázal, kde si položí hlavičku, kde nohy, vybrali sme masážny olej , upokojil som ju, že bez jej wardrobe [...]

Žienka žabka

09.09.2019

Poznáte bájku o uvarenej žabke? Teda bájku o tom, že keď vhodíme žabku do horúcej vody, tak vyskočí, ale, keď budeme studenú vodu zohrievať, tak tam zostane a uvarí sa? Reálnosť tohto príbehu bola aj experimentálne dokázaná. Pri pomalom zvyšovaní teploty , keď je rýchlosť otepľovania vody menej ako 0,02ºC za minútu, žabka nevyskočí, ale sa uvarí.Je to preto, lebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 73777x
Priemerná čítanosť článkov: 2459x

Autor blogu

Kategórie